Saturday, November 17, 2007

Partiene

I Scoop! har vi tre forskjellige politiske partier: det joviale Samholdspartiet, det liberale Frihetspartiet og det ytterliggående partiet Marx! I Bergen har det tradisjonelle Samholdspartiet alltid vært svært mektige, helt fram til forrige valg. Etter en lang og forrykende valgkamp klarte til slutt frihetspartiet å gå av med seieren - mye takket være grandiose løfter og snakk om økt valgfrihet til hele befolkningen - og ble for første gang i partiets historie sittende i posisjon. Fram mot denne valgkampen har spenningen mellom de to store partiene økt, og selv den vanlige mannen i gata har begynt å merke at dette nok kan bli den mest spennende valgkampen noensinne. Samholdspartiet mener Frihetspartiet har gjort en dårlig jobb som makthavende, og prøver å vise folket at de har blitt lurt. Frihetspartiet arbeider hardt med å bli værende ved makten, og blir stadig mer aggressive i media for å få det til.
Marx! på en annen side håper at kjeklingen mellom de andre partiene gjør at de selv endelig skal få gjennomslag for sin idealistiske, men svært så kontroversielle politikk. Marx! har aldri vært et stort parti, og derfor aldri helt blitt tatt på alvor av de andre politikerne, men nå håper de altså at det skal bli en forandring på det.
Partiene har så klart sine egne partiprogram. Disse gir en viss pekepinn på hvor partiene står politisk sett, og hvilke kampsaker de ønsker å få gjennom.


(Det ville så klart blitt altfor mye dersom partiene skulle ha like mye informasjon om seg selv som vanlige politiske partier har. Derfor oppfordres spillerne til å hente inspirasjon fra virkelige partier. Man kan ha som tommelfingerregel at den informasjonen man føler mangler, kan man prøve å lete opp i nærliggende - virkelige - partiers partiprogram, og deretter gjerne gjøre dette enda mer ekstremt. Her oppfordres det til å finne på ting, improvisere, karikere og trekke ting ut til det ekstreme. Ikke vær redd for at dere går imot partiets meninger; så lenge dere holder dere innenfor de store rammene, går det som oftest bra.
Frihetspartiet har likheter med FrP og Høyre; Samholdspartiet likner mye på Arbeiderpartiet, og Marx! har den røde politikken (Rv, Rødt, til dels SV) som ideal.)


- M

No comments: